За рік ДБР викрило хабарів на 857 тисяч гривень: скерували до суду 61 обвинувальний акт

За 12 місяців працівники Державного бюро розслідувань розпочали 1 309 кримінальних проваджень. Водночас ще понад 2000 справ надійшло за підслідністю від інших правоохоронних органів та прокуратур, що в середньому становить більш ніж 660 справ на одну область. Про це під час брифінгу повідомили у ДБР.

За звітний період було затримали 44 особи, ще 460 людей отримали повідомлення про підозру. 443 обвинувальних акти скерували до суду. 

​Найбільшим кількісним показником залишаються вчинення військових злочинів – 272 обвинувальні акти скеровано до суду.

​Друге місце за кількістю проваджень займають корупційні злочини. Протягом 2021 року до суду скеровано 61 обвинувальний акт відносно 75 підозрюваних. Половина із цих злочинів була вчинена за статтею 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди. Загальна задокументована сума хабарів склала 857 тис. грн. Це лише те, що отримали обвинувачені, а не те, що їм могли обіцяти. 

Топ-3 правопорушень завершують злочини проти довкілля – до суду скеровано 32 обвинувальних акти, з них найбільший масив, 28 справ, стосуються незаконних порубок лісу, а також працівниками ТУ ДБР викрито незаконну торгівлю об’єктами тваринного світу, порушення правил використання надр і незаконне видобування корисних копалин. 

​Почастішали випадки викриття фактів перевищення службових повноважень правоохоронцями. 6 обвинувальних актів стосовно катування скерували до суду. 

Загальна сума збитків у 2021 році у закінчених кримінальних провадженнях склала понад 38 млн грн.

Реклама

Залишити коментар