Розвідка Естонії показала карту “цілей” РФ в Україні та назвала нові терміни можливої атаки

За даними розвідки Естонії, Росія зосередила біля кордонів з Україною найбільше за останні 30 років військове угруповання. Воно буде готове до вторгнення до України у другій половині лютого.

Згідно з доповіддю естонської розвідки, «як тільки воєнна готовність буде досягнута, для початку операції буде потрібно лише політичне рішення».

У документі йдеться, що якщо Росія досягне дипломатичного чи військового успіху в українському питанні, то політичний та військовий тиск Москви на країни Балтії може посилитися у довгостроковій перспективі.

«Навіть якщо вдасться переконати російське керівництво відмовитися від воєнної агресії, Естонія та інші західні країни мають бути готові до дедалі більшого військового тиску з боку Росії», — наголошується в доповіді.

За даними естонського відомства, Росія восени 2021 року та взимку 2022 року мобілізувала 150 тисяч осіб на кордоні з Україною, розгорнувши частини та засоби з усіх своїх військових округів, включаючи Далекий Схід, та всіх дванадцяти армій.

Окрім трьох мотострілецьких дивізій, однієї повітряно-десантної дивізії та однієї бригади морської піхоти, постійно дислокованих у регіоні, Росія перекинула в регіон понад 60 мотострілецьких та танкових батальйонів, близько десяти ракетних дивізіонів Іскандер та понад 30 артилерійських та реактивних артилерійських дивізіонів на кордон з Україною.

Реклама

Залишити коментар