Арсеній Яценюк: Відсутність чіткості в позиції Зеленського щодо НАТО – дуже поганий сигнал як всередині країни, так і на Захід

«Президенту Зеленському треба терміново виправити ситуацію і дуже чітко сказати, що як гарант української Конституції він заявляє на весь світ: Україна буде членом НАТО»,- підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі каналу «Україна 24».

Коментуючи заяви під час прес-конференції президента України з канцлером Німеччини, Арсеній Яценюк наголосив:

«Я взагалі не зрозумів, що хотів сказати Володимир Зеленський. Він як президент є гарантом української Конституції. І, в принципі, в нього немає іншого варіанту – він зобов’язаний процитувати українську Конституцію і сказати, що як гарант буде виконувати одну з ключових норм Конституції, де чітко передбачено, що Україна повинна стати членом НАТО і ЄС. Навіть якщо йому це особисто не подобається, – а у мене сьогодні закралася така думка, що йому членство України в НАТО особисто не подобається», – наголосив він.

Проте, підкреслив Арсеній Яценюк, такої чіткості та такої позиції від Володимира Зеленського він не почув: «І це дуже поганий сигнал, як всередині країни, так і на Захід».

«Тобто, вже зараз Путін  почув, що з цього приводу можна торгуватися, на це можна натиснути, що є вірогідність, що Україна відступить назад. Наші західні партнери з цієї відповіді почули наступне: можливо, це може бути частиною якоїсь угоди, якщо українська влада відмовляється від членства в НАТО», – підкресли він.

«Зеленському треба терміново виправити ситуацію і дуже чітко сказати, що як гарант української Конституції він заявляє на весь світ: Україна буде членом НАТО. Коли і як – це процес. Але цей процес має завершитися членством України в НАТО», – наголосив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар