Держдеп США наказав виїхати з України дипломатам, які не займають критично важливі посади

Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади.

Про це повідомляє посольство США в Україні у facebook. 

У посольстві зазначили, що таке рішення ухвалено через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України. 

“Попри завбачливе скорочення нашого дипломатичного персоналу, наша основна команда залишиться в Україні з нашими численними українськими колегами, відданими справі, а Державний департамент, USAID та інший персонал США по всьому світу продовжуватиме брати участь у невпинних дипломатичних зусиллях та надавати допомогу для підтримки України та розв’язання кризи, яку Росія спричинила своїм військовим нарощуванням”, – йдеться у заяві. 

У посольстві США додали, що ці зусилля триватимуть й надалі. 

“Ці зусилля триватимуть безперервно, як і наша відданість – разом із нашими союзниками та партнерами – суверенній, демократичній та процвітаючій Україні як частині цілісного, вільного та мирного європейського майбутнього”, – запевнили у посольстві. 

У січні Держдеп США дозволив частині співробітників посольства у Києві залишити Україну в добровільному порядку, а їхні сім’ї зобов’язав виїхати з країни. 

10 лютого Державний департамент рекомендував американцям негайно залишити Україну. Президент США Байден виступив з аналогічним закликом та уточнив, що не направлятиме військових, щоб допомогти з евакуацією.

Реклама

Залишити коментар