“Чим скоріше” виїхати: ще 8 країн закликали громадян залишити Україну

Посольства Великої Британії, Латвії, Данії, Ізраїлю, Естонії, Норвегії, Японії та Південної Кореї офіційно оприлюднили інструкції для своїх громадян “чим скоріше” виїхати за межі України. Про це повідомляє Українська правда.

На сайтах дипломатичних представництв в Україні та міністерств закордонних цих країн з’явилися подібні інструкції залишити Україну якомога швидше, бажано в проміжку найближчих двох діб. А також радять громадянам не подорожувати в Україну через те, що консульські послуги будуть суттєво обмежені.

Крім того, в інструкціях радять громадянам, які вирішать залишитися на території України, мати достатній запас води, їжі, ковдр, батарейок і перевірити, чи достатньо пального в автівці, аби виїжджати в разі потреби власним автотранспортом через сухопутний кордон України.

Посольство Ізраїлю також оголосило про евакуацію співробітників посольства в Києві та їхніх сімей.

Норвегія також закликала своїх громадян не подорожувати територією Білорусі та Росії через проведення військових навчань із імовірною метою вторгнення до України.

Водночас, на сторінках посольств, крім Ізраїля, не заявляють наразі про евакуацію основного персоналу з Києва.

На тлі вище згаданих посольств, представництва Франції та Німеччини – учасниць Нормандського формату – поки не публікували подібних інструкцій.

Реклама

Залишити коментар