Арсеній Яценюк: Шлях до відновлення територіальної цілісності – не “Мінськ”, а виведення військ РФ з території України

“Коли Путін каже, що Мінські угоди – це шлях до відновлення територіальної цілісності України, – це брехня. Шлях до відновлення територіальної цілісності України є тільки один – коли Росія забирає свої війська з території Донецька, Луганська і Криму”, – підкреслив Голова Київського Безпекового Форуму, Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ 11 лютого.

“Мінські угоди були підписані фактично в той момент, коли Росія і особисто Путін приклав до голови України заряджений пістолет  і сказав – “давайте будемо домовлятися про мирні перемовини”. Це по суті своїй є абсурдом”, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Росія, за словами голови КБФ, за 8 років не просто не зробила нічого для виконання Мінських домовленостей, а зробила все навпаки: “Ключової передумови Мінських угод – це зупинення вогню, – до сьогоднішнього дня немає. Росіяни до сьогоднішнього дня стріляють і вбивають українських військовослужбовців”.

Крім того, Російська Федерація роздала понад 800 тисяч паспортів на українській території українським громадянам: “Росія сьогодні провела не юридичну, а фактичну анексію території так званого «ДНР» і «ЛНР». Так само керівництво так званих «ДНР» і «ЛНР» взагалі стали членами партії Путіна «Единая Россия». Тобто, це ще й політичне підтвердження анексії”.

“Так само Путін фактично прийняв рішення про економічне визнання суверенітету так званих «ДНР» і «ЛНР»”, – додав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що українська влада під тиском суспільства під час вчорашньої зустрічі в Берліні прийняла правильне рішення, коли не погодилася на вимогу Росії щодо прямих перемовин із так званими проросійськими бойовиками.

Переговори можуть бути тільки з Російською Федерацією, наголосив він: “Тому що саме Росія є стороною і частиною цього конфлікту. Саме Росія здійснила цю агресію”.

Позиція української влади, наголосив Арсеній Яценюк, повинна бути лише одна – “на користь територіальної цілісності України не на умовах Росії, а виключно на українських умовах”.

Київський Безпековий Форум – провідна міжнародна платформа України з проблем війни та миру, заснована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Реклама

Залишити коментар