Помер ексглава ВР Криму, який підтримав окупацію

На 84 році життя помер кримський політик, колишній голова Верховної Ради АРК та ексдепутат Верховної Ради України Борис Дейч.

Про це повідомив так званий глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов у Telegram та окупаційні кримські ЗМІ.

ЗМІ повідомляють, що Дейч помер вранці 7 лютого у клініці в Москві, куди його привезли із Криму після погіршення стану через COVID-19.

Зазначається, що він “був щеплений і зробив ревакцинацію”. Яким саме препаратом – невідомо.

Під час незаконного “референдуму” в Криму Дейч проголосував за окупацію півострова та закликав об’єднуватися з Росією. Цікаво, що ще три місяці після окупації депутат їздив у Верховну Раду в Київ на роботу.

За життя нагороджений званням Герой України, яке не втратив навіть протягом 8 років окупації. Це звання “Герой України” надає низку пільг і надбавку до пенсії. Після окупації Криму ці привілеї РФ формально залишила для українських “героїв”.

Серед інших нагород Дейча є 2 ордени Ярослава Мудрого, медаль “За сприяння в охороні державного кордону України”, орден “За заслуги” III ст., медаль “Захисник Вітчизни” та міжнародна нагорода тисячоліття “За заслуги перед людством”.

Реклама

Залишити коментар