Росія планує встановити в Україні маріонетковий режим – Bild

Спецслужби перехопили секретний план, згідно з яким Кремль після повномасштабного вторгнення в Україну начебто має на меті встановити жорстокий маріонетковий режим.

Секретний план і «вибухові деталі нібито запланованого вторгнення Росії в Україну», отримані спецслужбами, розкриває німецький таблоїд BILD.

Першим етапом плану, який начебто розробляють російські військові, є «здача міст».

Відповідно до нього, російська армія начебто планує оточити та взяти в облогу великі міста країни після знищення українських військ на місцях. Згодом у містечках будуть активовані вже ввезені контрабандою осередки спецслужб і лояльні Путіну політики, агенти спецслужб. Їх завданням є «встановити в містах проросійські керівництва», які б потім «домовлялися про капітуляцію і передачу» російським окупантам. Далі російські спецслужби «захоплюють стратегічні об’єкти, усувають загрози, вербують охочих до співпраці та встановлюють нове керівництво в підкорених містах». Така практика використовуватиметься у ключових містах країни до тих пір, поки всі українські мегаполіси «мирним шляхом» не перейдуть під контроль Росії.

Другий етап, як ідеться у публікації, – скликання «Народної Ради». Після того, як всі великі міста країни капітулюють і опиняться під контролем Росії, режим Путіна планує створити фіктивний парламент, так звану Народну Раду, що має замінити справжній парламент, Верховну Раду, яку згодом буде визнано нелегітимною. Спецслужби дійшли висновку, що «ця Народна Рада стане маріонетковим законодавчим органом України, наповненою так званими представниками, раніше відібраними російською спецслужбою». З «Народної Ради» вийде «резервний уряд», який відтоді керуватиме країною в повній залежності від Росії. На думку спецслужб, ці «бюрократичні маневри» нададуть перевороту російських окупантів «вигляд демократії та правового захисту».

Таке починання, за ворожим задумом, має супроводжуватися масштабними пропагандистськими зусиллями російських ЗМІ в Україні та на Заході. А проросійські «експерти» та політики виправдовуватимуть вторгнення Росії та захоплення України, а кампанія брехні має обґрунтувати передбачувані причини війни та подальшої «русифікації». У спецслужбах впевнені, що «найтемніша частина плану» Путіна тоді буде втілена в життя.

Третій етап – надзвичайний стан і табори. Оскільки нова маріонеткова влада мала б лише одне завдання: зламати опір мільйонів українців проти російської окупації. У секретному звіті дослівно сказано: «Завданням цього органу було б оголосити надзвичайний стан і, особливо загрозливе, реалізувати російський план створення таборів, у яких відсортовувалися б ті українці, які проявили себе як такі, що не будуть співпрацювати».

Далі в повідомленні згадується, що вже плануються «табори для утримання проукраїнських активістів» та складаються списки тих, хто буде в них замкнений. Решта населення буде пригнічена та тероризована російськими та новоствореними проросійськими спецслужбами, доки опір російським окупантам не буде остаточно зламано. Взірцем може послужити розгром демократичного руху після фальсифікованих виборів у Білорусі 2020 року.

Розвідка робить висновок: «Для Росії успіх усієї кампанії залежить від встановлення контролю над завойованими територіями, справжньої капітуляції українського народу та отримання визнання та легітимності новоствореної влади».

Метою плану є створення нової «союзної держави».

«ФСБ Росії тісно співпрацює з урядом Росії над планом вторгнення і наразі готує проросійські групи для розгортання в Україні», – стверджує BILD, посилаючись на документи спецслужб. Путін дав завдання «вербувати українських політиків і ліквідувати противників Кремля, тому російський уряд і військові «залежать від підтримки ФСБ та інших російських спецслужб».

Новоствореній «поліцейській державі» в Україні було б доручено «створити умови для проведення загальнонаціонального референдуму про приєднання до Росії». Таким чином, метою Путіна є «союзна держава», що складається з сьогоднішніх України, Білорусі та Росії з місцевими маріонетковими режимами, заснованими на радянській моделі з центральним контролем з боку Москви.

У статті зауважується, що описані процеси — це так звана інформація «якщо – то», тобто сценарії, які відбудуться лише в тому випадку, якщо Кремль вирішить атакувати свого західного сусіда.

Атака може розпочатися вже в лютому, йдеться у публікації. «Найбільш ймовірним сценарієм повномасштабного вторгнення» є атака «у лютому, але не пізніше березня», «якщо Путін не передумає». ЗМІ наводить думки низки військових експертів, які вважають це реалістичним.

Навіть якщо ще не зрозуміло, чи відбудеться цей сценарій насправді – підготовка до подібного розвитку подій уже ведеться, зазначається у статті.

Реклама

Залишити коментар