“Ваш родич у біді”: за добу шахраї ошукали буковинців на 130 тисяч гривень

В одному випадку зловмисник представився працівником банку та повідомив своїй жертві про проблему з картковим рахунком. В іншому – шахраї діяли за вже відомою схемою “Ваш родич у біді”. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

50-річна чернівчанка надала шахраям доступ до свого карткового рахунку і таким чином втратила майже 68 тисяч гривень. Коли потерпіла звернулася до поліції, то розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік і представився співробітником служби безпеки банку. Він повідомив, що нібито потрібно пройти автентифікацію і запропонував свою допомогу.

Довірившись співрозмовнику, жінка повідомила незнайомцю всі необхідні персональні дані, в результаті чого шахрай заволодів грошима потерпілої.

Ще одне шахрайство зареєстрували працівники відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького районного управління поліції. До правоохоронців звернулася 82-річна місцева жителька та поскаржилася, що її ошукали.

Зі слів заявниці, до неї зателефонував невідомий, розповів, що її онук потрапив в біду і для вирішення ситуації потрібні гроші. Буковинка без вагань передала зловмиснику 2000 Євро за місцем проживання.

Співробітники поліції нагадують: у жодному випадку не повідомляйте стороннім особам PIN- і CVV-код вашої банківської карти, а також секретні паролі, що приходять в SMS-повідомленнях від фінансової установи.

Реклама

Залишити коментар