Пентагон підтвердив, що США найближчим часом перекинуть додаткові сили в Румунію, Польщу та Німеччину

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі підтвердив, що США незабаром перекинуть додаткові сили в Румунію, Польщу і Німеччину.

Кірбі уточнив, що це перекидання не буде постійним і проводиться у зв’язку з поточною безпековою ситуацією. За його словами, додаткові сили не мають наміру воювати в Україні — вони потрібні для забезпечення захисту союзників США по НАТО.

З Німеччини в Румунію найближчими днями перекинуть 1000 військових, ще близько 2000 перемістять із США в Польщу та Німеччину. Сили перебуватимуть під командуванням США. Крім того, 8500 військових у США зараз приведено у підвищену бойову готовність.

Кірбі не виключив, що США відправлять більше військ в Європу, якщо це буде потрібно для підтримки союзників.

«Нам важливо надіслати сильний сигнал пану Путіну і всьому світу, що НАТО є важливим для США… Ми чітко даємо зрозуміти, що готові захищати союзників по НАТО, якщо до цього дійде», — додав представник Пентагону і нагадав, що напад на одного члена НАТО буде вважатися нападом на весь Альянс (стаття 5 НАТО).

Кірбі зазначив, що президент РФ Володимир Путін продовжує дестабілізувати ситуацію і стягує сили на свій східний кордон країни та в Білорусь:

«Оскільки ми зараз не знаємо, яка його мета, ми хочемо переконатися, що готові захищати союзників по НАТО».

Раніше CNN та The Wall Street Journal повідомили, що президент США Джо Байден схвалив відправку додаткових військ США до Європи.

Реклама

Залишити коментар