В Україні виявили морозиво з несанкціонованим барвником Sudan Blue II

В Україні виявили несанкціонований барвник Sudan Blue II, що використовувався для виробництва морозива. Про це повідомляє Держпродспоживслужба Чернівецької області.

До Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області повідомили через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 20 січня 2022 року № 2021.6457 стосовно виявлення несанкціонованого барвнику Sudan Blue II (0,022 мг/кг – ppm), що використовувався для виробництва морозива та експортувався з Іспанії (виробник , оптовик: Lucta S. A.) до України (отримувач: ТОВ “Шафран Спайс” вул. Щекавецька, 30/39, кВ. 88, м. Київ, 04071; ТОВ “Форест”, вул. Мартиненка, 75А, м. Слов’янськ, Донецька обл., 84100).

Держпродспоживслужба в Чернівецькій області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг морозива про необхідність вилучити з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Реклама

Залишити коментар