Отримав вогнепальні поранення: у Чернівцях успішно прооперували військового з французького легіону

У Чернівецькій обласній лікарні медики успішно прооперували та вилікували українського військового із Французького легіону, який мав кульове проникаюче поранення грудної клітки та вогнепальне поранення ока. Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Після новорічних свят в очний підрозділ лікарні поступив пацієнт, громадянин України, який за контрактом служить у Французькому легіоні. Він отримав вогнепальні поранення за невстановлених обставин (ведеться розслідування).

“Під час обстежень виявили поєднані проникаючі поранення лівої очної орбіти та грудної клітки, у зв’язку з чим в ургентному порядку виконані оперативні втручання з метою зупинки кровотечі та видалення сторонніх предметів (кулі, часток одежі)”, – йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що особливістю операції на органах грудної клітки був високий ступінь травматизації тканин. Адже куля Флобера із-за невеликої маси при зіткненні з різними тканинами змінює траєкторію.

“Куля пошкодила грудну стінку, діафрагму, пройшла через усю товщу легені, зупинившись у безпосередній близькості від правого шлуночка серця. Захисним механізмом при глибоких пораненнях легені є ателектаз травмованих ділянок, які після видалення сторонніх тіл та роздування легені часто спричиняють кровотечі, що й було у приведеному випадку”, – розповідають медики.

Застосувавши електрозварювальні технології і субопераційну санаційну бронхоскопію, лікарям вдалося зберегти травмовану нижню частку легені, зупинити кровотечу. У післяопераційному періоді проводились додаткові процедури через інфікування раньових каналів, високої травматизації тканин.

Реклама

Залишити коментар