Командувач Національної гвардії подав у відставку через стрілянину в Дніпрі

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан написав рапорт про відставку з посади у зв’язку з подіями на заводі «Південмаш» у Дніпрі.

Про це він повідомив на пресконференції 27 січня.

“З урахуванням того, що за будь-які дії несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ та клопотання перед президентом України про відставку та звільнення з посади командувача Нацгвардії”, – заявив Балан.

Він також уточнив, що відсторонив від виконання обов’язків командування полку, в якому служили нацгвардійці, що були задіяні в охороні “Південмашу”, щоб вони не могли впливати на розслідування.

У Дніпрі вночі 27 січня нацгвардієць влаштував стрілянину на території Південного машинобудівного заводу. Внаслідок цього загинули четверо інших військових із караулу та цивільна жінка, співробітниця заводу «Південмаш».

Ще п’ятеро людей поранені. Троє з них наразі у важкому стані.

Підозрюваного затримали, у Державному бюро розслідувань повідомили, що він сам здався правоохоронцям.

ДБР відкрило кримінальне провадження за пунктами 1 та 4 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство двох або більше людей, вчинене з особливою жорстокістю). Також ДБР розпочало розслідування щодо службової недбалості керівництва Нацгвардії.

Реклама

Залишити коментар