“Зеленський розглядає канал “Дом” як пропагандистський рупор, що фінансується за рахунок платників податків” — Княжицький

Завтра, 27 січня, планують запустити на всю країну мовлення державного російськомовного телеканалу “Дом”. Про це повідомив Микола Княжицький.

Для цього в законопроєкт 4487 “Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб” в другому читанні включено дві поправки 119 і 120, які не мають стосунку до проблематики цього законопроєкту.

“Ці поправки через зміни до законів про іномовлення і про ТБ й радіо зобов’язують безкоштовно транслювати російськомовний канал іномовлення “Дом”, створений для мовлення на окуповані території, у складі так званої універсальної програмної послуги, тобто по всій Україні”, — йдеться в дописі.

Такі дії руйнують цілісне медійне законодавство й український медіапростір.

За словами Миколи Княжицького, відновлення радянської практики державного мовлення всередині країни є порушенням демократичних стандартів у галузі медіа і зобов’язань України перед Радою Європи.

“Мовне і медійне законодавство вимагає вести всередині країни мовлення українською мовою в обсязі не менше 75%, а для багатьох програм – 100%, а канал “Дом” є майже всуціль російськомовний”.

Також він зазначив, що “контент телеканалу “Дом”, який є сумішшю напівватних совково-ностальгійних програм та грубої агітації за владу, є відверто неприйнятним”.

Незважаючи на публічні протести журналістів, редакторів, громадських організацій влада не відмовилася від своїх намірів.

“Зеленський розглядає канал “Дом” як пропагандистський рупор, що фінансується за рахунок платників податків, яким він промиватиме мізки”.

Реклама

Залишити коментар