Міністр оборони заявив, що українцям не потрібно збирати “тривожні валізи”

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українцям не потрібно збирати “тривожні валізи”, а закликав зберігати спокій і не панікувати.

Про це Резніков сказав під час брифінгу в Києві, передає “Укрінформ”.

“Наші Збройні сили готові дати відсіч ворогу. Не переживайте, спіть спокійно. Не потрібно мати жодної “тривожної валізи”, – сказав Олексій Резніков.

Він також наголосив, що Збройні сили укомплектовані і готові до виконання завдань.

У Міністерстві оборони також закликають українців довіряти власним військовим і зберігати спокій, не піддаючись на тиск держави-агресора. Про це пише заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

Маляр написала: “Тепер щодо інформації про ймовірне загострення. Вторгнення відбулось у 2014. Війна почалась саме тоді і триває 8-й рік. Власне тому ймовірність загострення зберігається постійно з різною інтенсивністю”.

Чиновниця також написала: “Концентрацію військ поблизу наших кордонів Російська Федерація використовує передусім для політичного шантажу Заходу і для тиску на Україну. Тактична мета РФ – спровокувати внутрішній розкол в нашому суспільстві, посіяти страх і паніку, дестабілізувати внутрішню ситуацію. Стратегічна мета – зупинити наш євроатлантичний поступ і встановити політичний контроль над Україною“.

Маляр також наголосила: “Станом на зараз тієї групи військ, яка сконцентрована довкола кордону, недостатньо для повноцінного наступу”.

Олексій Данілов під час брифінгу після засідання РНБО, яке відбулося 24 січня, також наголосив, що не варто панікувати. За його словами, ситуація повністю є контрольованою.

Учора, 24 січня, під головуванням президента України відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони. Серед питань, що розглядалися, – заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, поточний стан справ в економіці, енергетиці, протидія пандемії коронавірусної хвороби тощо. На брифінгу за підсумками засідання РНБО секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що влада закликає українців зберігати спокій, адже в державі є система оповіщення, і, в разі загострення ситуації з боку РФ, людей про це повідомлять.

Реклама

Залишити коментар