Токіо обіцяє «рішучі дії» у відповідь на вторгнення РФ в Україну

Глава японського уряду Фуміо Кісіда пообіцяв вжити «рішучих дій» у разі нового вторгнення РФ в Україну.

Про це він сказав під час онлайн-переговорів з президентом США Джо Байденом, повідомляє пресслужба Білого дому.

Обговорюючи заходи щодо стримування російської агресії, сторони домовилися тісно координувати заходи, які вони можуть вжити проти кремлівського режиму у разі нового нападу на Україну.

«Лідери висловили відданість тісній спільній роботі над стримуванням агресії Росії щодо України, і прем’єр-міністр Кісіда пообіцяв продовжити тісну координацію з США, іншими союзниками та партнерами, а також міжнародною спільнотою у тому, що стосується рішучих дій у відповідь на будь-який напад», — йдеться у заяві.

У свою чергу у Міністерстві іноземних справ Росії відповіли, що «здивовані» прагненням японського уряду запобігти окупації Росією нових українських територій.

«З подивом ознайомилися з повідомленнями про те, що на саміті Японія — США японська сторона в українському контексті намагалася погрожувати Росії якимись „сильними діями“, та ще й „скоординованими з США та іншими союзниками та партнерами“. Очевидні неприйнятність та безглуздість таких сентенцій, так само як і їхня контрпродуктивність для атмосфери російсько-японських відносин і діалогу», — додали у МЗС РФ.

Реклама

Залишити коментар