Нідерланди можуть піти назустріч Україні щодо поставок зброї — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Нідерланди змінили свою позицію щодо надання Україні озброєнь для захисту від російської агресії.

Про це він повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами міністра, Нідерланди та Німеччина були єдиними країнами, які виступали різко проти постачання Україні озброєнь.

«Ми працювали з Нідерландами, спілкувалися, роз’яснювали, пояснювали їм. І мій голландський колега, з яким ми 12 січня розмовляли, сказав, що ситуація змінилася. Тепер, якщо подібний запит від України до НАТО знову надійде, Нідерланди його розглядатимуть більш прихильно», — розповів глава МЗС.

Він також додав, що аналогічні переговори ведуться зараз і з Німеччиною, чия позиція щодо цього питання залишається поки що незмінною.

«Я вислухав її (міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок — ред.) позицію, її пояснення. Вона має свої аргументи, обґрунтування. Ця лінія доводів, пов’язана з історичною відповідальністю Німеччини. Але я чітко висловив їй наші аргументи, і чому ми вважаємо, що Україна заслуговує на таку підтримку. Ця робота ведеться, і вона триватиме», — додав Кулеба.

Реклама

Залишити коментар