Арсен Аваков: Ми досягли межі, відступати немає куди

Вірогідність повномасштабного російського вторгнення зараз навіть вища, ніж була у 2014 році.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України у 2014-21 роках Арсен Аваков під час Національного круглого столу з нагоди Дня Соборності України, проведеного під егідою Київського безпекового форуму.

«Сьогодні вже весь світ переконався, що скажена собака путінського режиму будь-якої миті може зірватися з ланцюга здорового глузду», – сказав він. 

«Тоді у нас дуже невеликий вибір: або нащадки згадуватимуть нас як тих, які не змогли опанувати власні емоції і амбіції, не змогли побачити різницю між життєво-важливим і дріб’язковим, тих, хто легковажно поставився до свого місця та ролі в історії, або – ми залишимося у біографії України поколінням, яке захистило Україну під час найтяжчих випробувань», – наголосив Арсен Аваков.

Він підкреслив, що ми досягли межі, після якої немає куди відступати.

«Для тих, хто вважає, що ситуація спокійна і немає ніякої новини, наведу декілька цифр, які мені стали відомі. Довжина державного кордону, вздовж якого розташовані недружні до України сили,  з вересня збільшилася на 1083 кілометри. Це не новина, але це потребує належної відповіді, якої немає», – наголосив екс-міністр внутрішніх справ.

«Наразі біля кордонів України розміщено 54 батальйонно-тактичні групи збройних сил Росії. Це понад 100 тисяч професійних військових», – сказав він.

«На мою думку, вірогідність повномасштабного російського вторгнення зараз навіть вища, ніж в 2014 році», – підкреслив Арсен Аваков.

«Нехай ризики, про які ми говоримо, не реалізуються, але бажаєш миру – готуйся до війни. Часу на об’єднання мало, але критично важливо цей час не згаяти», – резюмував він.

Київський Безпековий Форум – провідна міжнародна платформа України з проблем війни і миру, заснована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Трансляція Національного круглого столу – https://youtu.be/wZiQjPDtIjA

Реклама

Залишити коментар