Палії сухої трави знову активізувались: вчора на Буковині згоріли 15 га землі

Вчора, 20 січня, на Буковині знову активізувались палії трави. Рятувальники 7 разів виїжджали гасити суху траву і сміття. Загалом вогонь охопив 15 гектарів землі. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Водночас, 20 січня в селі Чудей Чудейської ТГ Чернівецького району горів житловий будинок зблокований з господарською будівлею. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі.

Загорання виникло на горищі житлового будинку. Вогонь поширився на перекриття і покрівлю. Оскільки стіни та перекриття зблокованих будівель були дерев’яними, а також в господарській будівлі зберігалось сіно, вогонь швидко поширився на значну площу.

На час приїзду пожежно-рятувальних підрозділів полум’я повністю охопило зблоковані споруди, площа пожежі склала 300 кв.м. На місці події працювали рятувальники міста Сторожинець та п’ятьох місцевих пожежно-рятувальних підрозділів з сіл Чудей, Їжівці, Буденець, Красношора та смт Красноїльськ.

Вогнеборці ліквідували пожежу в тих  межах, в яких застали її на момент прибуття, врятувавши від знищення житловий будинок. Внаслідок пожежі знищена господарська будівля.

Інші пожежі в житловому секторі рятувальники ліквідували в місті Чернівці, де горів дачний будинок, а також  в с. Давидівка Чернівецького району, там горіла господарська будівля.

Реклама

Залишити коментар