Країни Балтії отримали дозвіл від США на відправлення зброї до України

У спільній заяві міністри оборони Латвії, Литви та Естонії повідомляють, що ці країни отримали необхідний дозвол від США на відправлення зброї в Україну, і продовжать спільну роботу, щоб доставити її у найкоротші терміни.

Про це повідомляє естонський мовник ERR.

У п’ятницю міністри оборони Естонії Калле Лаанет, Латвії Артіс Пабрікс та Литви Арвідас Анушаускас виступили із заявою для преси на підтримку України. «Естонія, Латвія та Литва об’єднуються для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в умовах агресії Росії, що триває. Країни Балтії продовжуватимуть підтримувати Україну не лише дипломатично та політично, а й сприятимуть зміцненню обороноздатності України», – йдеться в заяві.

Згідно з нею, Естонія передасть Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, Латвія та Литва – зенітно-ракетні комплекси Stinger.

«Естонія, Латвія та Литва працюють зі своїми союзниками, щоб швидко надати Україні допомогу для забезпечення безпеки. Ми щиро сподіваємось, що Україні не знадобиться використовувати ці озброєння, й закликаємо РФ припинити свою агресивну та безвідповідальну поведінку», – заявили міністри.

Лаанет зокрема заявив, що Україна наразі перебуває на передньому краї, що відділяє Європу від військового конфлікту з Росією.

«Ми маємо бути точними – війна в Україні триває й сьогодні. І важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла протистояти агресорові. Сьогодні… необхідні дозволи зі США на відправку зброї є. За допомогою зброї ми показуємо, що наша підтримка – не лише на словах. Союзники єдині, але завжди потрібні ті, хто виявляє ініціативу», – наголосив очільник Міноборони Естонії.

Реклама

Залишити коментар