ЦРУ займається підготовкою українських військових через агресію Росії — ЗМІ

ЦРУ займається секретною програмою інтенсивної підготовки в США українських сил спеціальних операцій та інших співробітників розвідки, повідомляє Yahoo News.

За словами п’яти колишніх співробітників розвідки та нацбезпеки, знайомих з цією ініціативою, програма, яка розпочалася у 2015 році, базується на засекреченому об’єкті на півдні США.

Підготовлені ЦРУ сили невдовзі можуть зіграти вирішальну роль Сході України, де зосереджені російські війська.

Колишній високопоставлений співробітник розвідки заявив, що хоча секретна програма була створена адміністрацією Барака Обами після вторгнення Росії та анексії Криму в 2014 році, а розширена за адміністрації Дональда Трампа, проте адміністрація Джо Байдена ще більше зміцнила її.

За словами колишніх чиновників, у 2015 році воєнізовані підрозділи наземного відділення ЦРУ також почали вирушати на Донбас, щоби консультувати своїх колег.

Ексчиновники заявили, що багатотижнева програма ЦРУ включала навчання володінням вогнепальною зброєю, технікою маскування, орієнтування на місцевості, тактиці «прикриття та переміщення», розвідці та іншому.

З кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може відбутися на початку 2022 року, до цього залучать близько 175 тисяч військовослужбовців РФ.

Ситуація біля східного українського кордону викликає занепокоєння серед чиновників США і країн Європи. За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну. Глава Білого дому охарактеризував їх як «найбільш всеосяжний комплекс ініціатив, щоб Путіну було дуже важко зробити те, що, як побоюються люди, він може зробити».

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що влада України не бачить прямої загрози вторгнення Росії. На початку грудня міністр оборони Олексій Резніков сказав, що нова хвиля військової агресії РФ проти України може розпочатися наприкінці січня 2022 року.

17 грудня Росія висунула США та НАТО вимоги щодо «гарантій безпеки», однією з яких є невступ України до Альянсу.

Реклама

Залишити коментар