Путін сам створив кризу, щоб вимагати поступок — Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російський президент Володимир Путін зараз сам створив кризу, щоб мати привід вимагати поступок.

В інтерв’ю виданню Bild Кулеба назвав Путіна «майстром нагнітання страху».

«За багато років його модель поведінки вже стала очевидною. Спочатку він створює проблеми та кризи, потім запрошує інших разом обговорити їх вирішення, і врешті-решт пропонує рішення, які вимагають поступок від опонентів. Ми все це бачили вже багато разів», — наголосив голова. МЗС України.

За його словами, Путін зупиняється лише там, де його зупиняють і розуміє лише мову сили.

Кулеба сказав, що зараз Україна тісно співпрацює зі своїми партнерами та союзниками для запровадження комплексного пакету стримування РФ, який включає дипломатичні заходи, санкції та оборонну співпрацю.

«Необхідно продовжити демонструвати Росії неприйнятну ціну, яку їй доведеться заплатити за подальшу агресію, водночас залучаючи Москву до дипломатичного процесу, примушуючи до дипломатії замість застосування сили», — наголосив український міністр.

З кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Раніше західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього залучать близько 175 тисяч військовослужбовців РФ.

Ситуація біля східного українського кордону викликає занепокоєння серед чиновників США та країн Європи. За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії до України. Глава Білого дому охарактеризував їх як «найбільш всеосяжний комплекс ініціатив, щоб Путіну було дуже важко зробити те, що, як побоюються люди, він може зробити».

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що влада України не бачить прямої загрози вторгнення Росії. На початку грудня міністр оборони Олексій Резніков сказав, що нова хвиля військової агресії РФ проти України може розпочатися наприкінці січня 2022 року.

Реклама

Залишити коментар