Росія відмовляється відвести війська від кордонів України — Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія навіть не обговорюватиме зі США чи НАТО питання переміщення військ своєю територією. А вимоги «повернути їх у казарми» не розглядатиметься.

За його словами, ця вимога є неприйнятною, повідомляє РБК.

«Вже звучить не тільки про те, щоб відвести (військові частини — ред.) від кордону з Україною, як вони висловлюються, а про те, щоб ці війська пішли до казарми, (заступник держсекретаря США Венді) Шерман саме так говорила, у тому кількості публічно на пресконференції. Я не думаю, що є необхідність пояснювати абсолютну неприйнятність таких вимог, і, звичайно ж, ми їх навіть не обговорюватимемо», — сказав Лавров.

З кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього залучать близько 175 тисяч військовослужбовців РФ.

Ситуація біля східного українського кордону викликає занепокоєння серед чиновників США та країн Європи.

За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії до України. Глава Білого дому охарактеризував їх як «найбільш всеосяжний комплекс ініціатив, щоб Путіну було дуже важко зробити те, що, як побоюються люди, він може зробити».

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що влада України не бачить прямої загрози вторгнення Росії. На початку грудня міністр оборони Олексій Резніков сказав, що нова хвиля військової агресії РФ проти України може розпочатися наприкінці січня 2022 року.

Реклама

Залишити коментар