За 2 місяці буковинські правоохоронці вилучили нелегальних товарів на майже 2 мільйони гривень

З початку дії акції “Акциз” буковинські правоохоронці зафіксували 160 правопорушень у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів.  Основна мета операції — припинити розповсюдження цих товарів без сплати податків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Так, з початку дії акції (1 листопада минулого року) співробітники поліції задокументували 160 правопорушень у цій сфері. За 21 фактом слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Унаслідок документування цих протиправних дій поліцейські вилучили:

  • понад 60 тисяч пачок сигарет;
  • майже 50 кілограм сировини тютюну;
  • майже 2 тисячі літрів алкогольної продукції.

Загальна сума вилученого становить майже 2 мільйони гривень. 

Для ефективнішої реалізації операції “Акциз” із поліцейських структурних і територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області створено 17 мобільних груп. Під час відпрацювань правоохоронці отримують, перевіряють інформацію про порушення у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних і тютюнових виробів, виявляють порушників у цій сфері, відтак документують відповідні факти на території Буковини. 

Так, у листопаді 2021 року поліцейські вилучили з незаконного обігу більше 9 тисяч пачок сигарет у смт Путила і Глибока. Того ж місяця співробітники Дністровського району задокументували факт продажу сигарет iз акцизними марками іноземного виробництва та фальсифікованої алкогольної продукції. Також наприкінці минулого року буковинські правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху з виробництва контрафактних сигарет у селищі Кельменці.

Досудові розслідування за цими фактами наразі тривають.

Реклама

Залишити коментар