Нове — забуте старе: смітники у центрі Чернівців замінять на сучасні підземні

Проблема масивних брудних смітників у центрі міста десятиліттями непокоїть чернівчан. Петицію щодо заміни старих альтфатерів на підземні створив ще у 2017 році фахівець з питань благоустрою в житлово-комунальному господарстві Сергій Обшанський.

“Підземні контейнери для сміття — це практичне і екологічне рішення, яке зберігає архітектуру та створює комфортні умови для мешканців та гостей міста Чернівці. Вони обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які повідомлятимуть диспетчера про заповненість бака. Крім того, у нових урнах працює протипожежна система на випадок, якщо всередину потрапить предмет, що може спричинити загоряння”, писав у петиції фахівець.

Тепер, через 4,5 роки відбулася тендерна закупівля на роботи з встановлення підземних контейнерів біля кінотеатру “Чернівці”. Також триває подання пропозицій на тендери щодо встановлення підземних смітників на вулицях М. Горького та А. Кохановського.

За словами Сергія Обшанського, підземні контейнери також дозволять економити квадратні метри м.Чернівці особливо у центральній частині міста. Один підземний контейнер зберігає 5 кубометрів сміття та замінює 5 звичайних баків.

Реклама

Залишити коментар