Французький телеканал пояснив, чому показав карту з “російським Кримом”

Французький телеканал показав мапу з окупованим Кримом як частиною Росії. Він пояснив, що ситуація виникла через технічну помилку

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Французький телеканал France Télévisions зобразив Крим як частину Росії у відеосюжеті про ситуацію на сході України під час ілюстрації подій 2014 року.

На мапі у відеосюжеті про Україну видно, що після анексії Крим був пофарбований у той же колір, що й територія Росії, тоді як для неконтрольованих Києвом частин території Донецької та Луганської областей обрали окреме позначення кольорів.

Пізніше співробітниця посольства України у Франції повідомила, що телеканал вибачився і зазначив про “технічну помилку”, через яку сталася ситуація.

“Від імені Посольства спілкувалися з редакцією. Отримала вибачення, пояснення та запевнення, що така ситуація не повториться: графічний підрядник припустився технічної помилки (відсутнє штрихування анексованого Криму та зазначення невизнання анексії міжнародною спільнотою), але це жодним чином не відображає позицію телеканалу стосовно українського Криму”, – йдеться у повідомленні.

Вона додала, що контент навколо української тематики на France Télévisions загалом збалансований і коректний. 

Реклама

Залишити коментар