У Румунії з 8 січня запровадили штрафи за текстильні маски

У Румунії з 8 січня запровадили штраф за текстильні маски у розмірі 2 500 леїв (574 доларів), дозволяються лише хірургічні маски або респіратори рівня захисту FFP2.

Про це в інтерв’ю телеканалу Digi24 повідомив міністр внутрішніх справ Румунії Лучіан Боде.

Він анонсував нове правило, мотивувавши це поширенням у країні Омікрону, від якого не захищають звичайні текстильні маски. Відтепер у громадських місцях можна носити лише хірургічні маски та FFP2, причому прикритими мають бути і рот, і ніс. Зазначається, що респіратор FFP2 має відфільтровувати до 94% дрібних частинок, які можуть переносити вірус.

Водночас ЗМІ відзначає, що нова постанова передбачає низку винятків з цього правила. Зокрема хірургічні маски або респіратори не мають носити діти віком до 5 років; люди, які перебувають самі в офісі; телеведучі та їхні гості за умови дотримання дистанції три метри; представники релігійних культів під час богослужінь за умови дотримання дистанції три метри; спікери у закритих або відкритих місцях за умови дотримання відстані не менш як три метри між ними та будь-якими іншими людьми; люди, які виконують інтенсивні фізичні навантаження та/або перебувають у важких умовах праці або займаються спортом.

Реклама

Залишити коментар