Міністри оборони країн НАТО наступного тижня проведуть засідання

12 та 13 січня відбудеться перше у 2022 році засідання голів оборонних відомств країн НАТО. На нараду запросили також Україну та Грузію.

Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

«Вище військове керівництво НАТО, Військовий комітет, збереться віртуально 12—13 січня 2022 року в Брюсселі, Бельгія. Адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету, головуватиме на засіданнях, на яких будуть присутні міністри оборони союзників», — йдеться в анонсі.

Повідомляється, що перший день зустрічі буде присвячений військово-стратегічному мисленню, обговоренню Концепції наріжного каменю бойових дій НАТО, майбутніх напрямків роботи, пов’язаних з її реалізацією, а також ходу реалізації Концепції стримування і захисту євроатлантичного регіону.

Другий день зустрічі буде присвячений огляду поточного політичного контексту та обговоренню поточної позиції НАТО щодо стримування і оборони.

«Потім глави оборонних відомств зустрінуться зі своїми грузинськими та українськими колегами відповідно, щоб обговорити ситуацію з безпекою, а також поточний прогрес у проведенні реформ, пов’язаних з обороною», — зазначили в пресслужбі Альянсу.

Реклама

Залишити коментар