Суд наклав арешт на майно Порошенка

Печерський районний суд Києва вирішив накласти арешт на майно п’ятого президента та лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Під арешт потрапили зокрема квартири Порошенка у Вінниці та Києві, садиба у Козині, земельні ділянки, а також акції у низці приватних компаній.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що сторона Порошенка буде оскаржувати рішення суду та звертатиметься до Європейського суду з прав людини. Представник експрезидента каже, що головна ціль арешту майна — «завадити політичній діяльності Порошенка».

За кілька годин до вироку суду про відповідне клопотання Офісу генпрокурора розповів адвокат Порошенка Ігор Головань. Він назвав це клопотання незаконним та наголосив, що таке рішення можна розглядати лише за обов’язкової участі народного депутата за умови його завчасного повідомлення.

Клопотання, за словами Голованя, підписала не генеральна прокурорка (себто не Ірина Венедіктова). Окрім того, адвокат зазначив, що слідчі мали звертатися не до Печерського суду, а до Шевченківського, оскільки Державне бюро розслідувань розташоване саме в цьому районі.

«Все підробляється для того, щоб потрапляти в цей суд, до суддів, які настільки лояльні, що виконують роботу навіть замість прокурорів», — сказав Головань.

Реклама

Залишити коментар