Осачук перетворює Буковину на «Черновєцку пустош» із серіалу, – Максим Бурбак

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук своїми недолугими діями втілює сценарій телесеріалу «Слуга народу» перетворить нашу область на «Черновєцку пустош». Таку думку у програмі «Постфактум на телеканалі ТВА висловив народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Вони (керівництво ОДА, – ред) роблять усе, щоб тут взагалі ніякого сполучення не було, – прокоментував політик інфраструктурні провали влади. – Потяг вже їде по 16 годин і запізнюється, бо не можуть владнати проблему з карстовим проваллям. Я знаю, як працює Укрзалізниця, – якби поставили чітке завдання, вони б давно цю проблему вирішили. По-друге, ви щось чули про тендерні процедури з ремонту злітно-посадкової смуги аеропорту? Вони ж не можуть «порішати» там зі «своїми» підрядниками і не можуть наїстися з того корита, бо тендерна ціна у них весь час зростає. Державна програма підтримки і розвитку регіональних аеропортів, яку я підписував як міністр інфраструктури, передбачала 550 млн грн для Чернівецького аеропорту. Пригадую, Борис Морський працював, казав, що треба 630-680. Але ж не 1 млрд 150 млн як зараз! Куди ви його закопаєте там?

Я розумію позицію авіакомпанії, яка відмовилася від рейсів на Київ до літньої навігації через погодні умови. Так, у нас сиро і тумани. І в програмі були передбачені кошти на оновлення світлосигнальної системи. Це давало б можливість сідати літакам у туман. Але програма досі не реалізована, світлосигнальна система не модернізована і у підсумку ми маємо знову зачинений аеропорт та програємо небо двом нашим стратегічним сусідам – Івано-Франківську і Сучаві.»

За словами Максима Бурбака, єдине, що вдається губернатору це амбіції та інтриги.

«Ви отримали публічну війну з головою Чернівецької районної ради Русланом Домніцаком від партії «Слуга народу». Пане Сергію, а кому ви служите? Ви ж ганьбите президента,» – вважає політик.

Особисті амбіції взяли гору і в протистоянні за Чернівці – місто стало залежним від волі голови ОДА.

«Шановні чернівчани, завдячуючи позиції пана Осачука, місто отримало нуль гривень на дороги у 2021 році і при формування бюджету на 2022 рік Чернівці отримають нуль знову. Чому ми повинні платити акциз від палива і податки у надії, що в Чернівцях зроблять дороги? А голова ОДА не хоче цього. Бо йому хочеться підсушити рейтинг міського голови і показати, хто в хаті хазяїн. Так хата згорить, у якій два хазяїна!»

Реклама

Залишити коментар