Мінцифри зможе блокувати платежі за програмою «єПідтримка»

Кабінет Міністрів уповноважив Міністерство цифрової трансформації України блокувати участь у програмі “єПідтримка” суб’єктів господарювання в разі порушення умов програми.

Про це йдеться в опублікованій на Урядовому порталі постанові Кабміну № 1422 щодо внесення змін до порядку надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка”.

“У разі отримання інформації, зокрема від правоохоронних органів, про порушення суб’єктом господарювання умов, визначених цим порядком, Мінцифри блокує участь у програмі “єПідтримка” таких суб’єктів господарювання”, – йдеться у документі.

Крім того, Кабмін постановив, що за період святкових та вихідних днів, а також у разі неможливості здійснення інформаційної взаємодії Мінцифри може окремо формувати та подавати Мінекономіки Реєстр отримувачів допомоги в рамках Програми “єПідтримка” з відомостями за визначений період.

19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка». Вона передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку «Дія».

На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачену законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. З відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Реклама

Залишити коментар