На станції “Академік Вернадський” відкриють артінсталяцію: прикрасять старий паливний бак

Артінсталяція “Дім. Спогади” з’явиться на станції “Академік Вернадський” у 2022 році. Її дизайном займаються архітектори balbek bureau, а виконанням — дослідно-конструкторське бюро “Майстерня Чудес” та відома мережа супермаркетів. Про це повідомляє Національний антарктичний центр.

На території станції розташований виведений з експлуатації старий паливний бак. Він — чи не перше, що бачать відвідувачі, і потрапляє на більшість туристичних фото. Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) уже кілька років хотів переосмислити естетику цієї індустріальної споруди: зробити суворий пейзаж приємнішим для полярників, і презентувати Україну для міжнародної спільноти.

“Ми запропонували створити інсталяцію, натхненну типовим українським будинком — таким, що асоціюється з теплом, затишком і канікулами в бабусі”, — розповідає Слава Балбек, засновник balbek bureau і автор ідеї артінсталяції. — “Ми проаналізували будівлі в різних областях і склали збірний образ українського будинку — з шиферним дахом, димарем і характерними вікнами. Відтворити цей образ вирішили за допомогою тонкого деталізованого каркасу навколо баку. За нашим задумом, інсталяція має нагадувати ескіз олівцем: ніби хтось пригадує свій дім і робить замальовку по памʼяті”.

Реклама

Залишити коментар