Кількість стипендіатів зросте: гроші для студентів розподілятимуть по новому

В Україні змінюється порядок призначення стипендій. Гроші розподілятимуться рівномірно між факультетами і кількість стипендіатів зросте. Крім того, збільшено і сам розмір стипендії. Відповідні зміни до правил призначення та виплати стипендій внесено Кабінетом Міністрів.

Збільшено кількість одержувачів стипендії. Її повернули до тих показників, які існували раніше, але були скасовані. Тобто на кожному факультеті буде не по 35-40% отримувачів стипендії, як зараз, а по 40-45%, як було до 1 вересня 2021 року.

Крім того, стипендіальний фонд, виділений для навчального закладу, рівномірно розподілятимуться між факультетами вузу. Тобто кількість стипендіатів на всіх факультетах буде однаковою.

Також підвищений розмір стипендій. Причому підвищення є досить суттєвим.Розміри стипендій підвищать для всіх закладів незалежно від рівня освіти. Так, учні вищих професійних училищ отримуватимуть стипендію не 490 гривень, як і досі, а 1250. Студенти вищих навчальних закладів матимуть 2 тис. грн. замість нинішніх 1300.

Реклама

Залишити коментар