Вимагають скасувати наказ про військовий облік для жінок: петиція за 4 дні набрала 25 тисяч голосів

23 грудня на сайті Президента Володимира Зеленського опублікували петицію з вимогою скасувати наказ Міністерства оборони України про військовий облік для жінок. Необхідну кількість підписів (25 тисяч) зібрали за 4 дні.

Розширення переліку спеціальностей, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних названо в петиції “неподобством” та “знущанням над жінками”.

“Начебто змінився лише Перелік, але згідно нього МАЙЖЕ УСІ жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство!!! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації”, — йдеться в документі.

Нагадаємо, 17 грудня набрав чинності наказ Міністерства оборони про перелік відповідних спеціальностей. До переліку ввійшли 35 спеціальностей серед яких фотографи, бухгалтери, вчителі та багато інших. 23 грудня з’явилася петиція, яка за день набрала понад 6 тисяч голосів. І вже сьогодні 27 грудня її підписала 25 281 особа.

Реклама

Залишити коментар