«єПідтримка»: українці вже накупили залізничних квитків на 42 мільйони

Пасажири АТ «Укрзалізниця» придбали вже більше 100 тисяч квитків на поїзди за державною програмою «єПідтримка».

про це йдеться у повідомленні пресслужби “Укрзалізниці”.

“З моменту початку виплат коштів від держави вакцинованим українцям на спеціальні картки за програмою «єПідтримка» пасажири здійснили більше 100 тисяч транзакцій, купуючи квитки в чат-боті АТ «Укрзалізниця», на сайті booking.uz.gov.ua та на партнерських ресурсах”, – йдеться у повідомленні.

За час дії програми станом на зараз пасажири витратили на залізничні квитки більше 42 млн гривень. Середній чек однієї транзакції складає 420 грн.

Для того, щоб отримати спеціальну картку за програмою «єПідтримка» в застосунку банку або офлайн-відділенні, треба бути щепленим двома дозами вакцини від COVID-19 і мати встановлений застосунок «Дія». У розділі «Послуги» застосунку треба знайти й активувати послугу «єПідтримка», обравши банк для виплати. Після цього – чекати зарахування грошей.

Отримані кошти можна витратити впродовж чотирьох місяців на подорожі, спорт або відвідування культурних закладів. Банки розпізнають категорію при оплаті, тому витратити гроші на інші цілі, перевести їх на картку, зняти готівкою неможливо.

Ліміт за оплатою залізничних квитків карткою «єПідтримка» дорівнює сумі коштів на ній, тобто можна обрати будь-який квиток на будь-який рейс у вагон будь-якого класу вартістю до 1000 грн і оплатити його в чат-боті Укрзалізниці, на сайті booking.uz.gov.ua або в касі. Купуючи квитки на залізницю, пасажири також отримують доступ до безкоштовної залізничної онлайн-бібліотеки, яка доступна в усіх поїздах, та до онлайн-кінотеатру, що працює на борту Інтерсіті+ і коштує всього 1 гривню.

19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма “єПідтримка” з виплати тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Програма “єПідтримка” передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку Дія. На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків ( їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Реклама

Залишити коментар