Для потерпілих від домашнього насилля: на Буковині відкрили ще одну кризову кімнату

Поліція, Путильська громада, служба у справах дітей та волонтери Міжнародного центру допомоги матері і дитині “Місто добра” об’єднали зусилля для створення комфортного приміщення, в якому потерпілі від домашніх кривдників почуватимуться в цілковитій безпеці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Кімнату безпеки в селищі Путила облаштували всім необхідним для перебування протягом декількох днів. Вона складається з двох приміщень: для прийому їжі та проживання.

Організатори подбали про умеблювання й оснащення кімнат необхідною технікою, системою відеонагляду та інтернетом. Є тут і дитяче харчування, й велика кількість іграшок, і засоби гігієни для жінок та дітей.

Актуальність такого прихистку підтвердилася вже у перший день його функціонування. Невдовзі після офіційного відкриття до кризової кімнати прийшла з дитиною місцева жителька, яка потерпає від домашнього насильства.

Наразі спеціалізовані приміщення для допомоги жертвам насильства вже функціонують у Чернівцях, Великому Кучурові, Новодністровську, Новоселиці, Путилі та Сокирянах.

Реклама

Залишити коментар