Росія відправляє найманців на Донбас — Reuters

Росія відправляє на окуповані території Донбасу найманців, повідомляє Reuters з посиланням на чотири джерела.

Агентство зазначає, що останніми тижнями Росія перекинула «десятки тисяч регулярних військ» ближче до українських кордонів. Три з чотирьох джерел Reuters заявили, що їм надійшли пропозиції від рекрутерів поїхати на Донбас. Вербувальники не розкривають, кого представляють.

«Це аншлаг. Збирають усіх, хто має бойовий досвід», — сказав один із двох співрозмовників агентства, які погодились на пропозицію. До цього він воював в Україні та в Сирії разом з російськими найманцями, а зараз має намір приєднатися «до інших найманців на російському боці кордону з Луганською областю». У Кремлі при цьому заперечують зв’язок із приватними військовими компаніями.

Два джерела Reuters повідомили, що розгортання в ОРДЛО проводять в «оборонних цілях». Ще один співрозмовник агентства назвав метою розгортання диверсійну діяльність, спрямовану на підрив стабільності в Україні. За словами трьох із чотирьох джерел, їм невідомо про плани Росії щодо нового вторгнення в Україну.

Напередодні російське видання Медуза повідомило, що в РФ активізувалося вербування бойовиків для відправлення на Донбас. Рекрутери нібито не називають конкретного завдання, але натякають, що готується «новий проєкт» на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

За даними Медузи, найманців готуватимуть у навчальному центрі на хуторі Веселому під Ростовом-на-Дону, де раніше проходили підготовку перед перекиданням на Донбас бойовики ПВК Вагнера.

Реклама

Залишити коментар