Вимоги Росії до США і НАТО щодо нерозширення Альянсу – свідчення реальних перспектив вступу України – Арсеній Яценюк

Сама наявність документа з вимогами до НАТО і США з боку Росії щодо нерозширення Альянсу і невступу України до НАТО свідчить, що РФ вважає це реальною небезпекою і не досягла жодних домовленостей зі США, – наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, Арсеній Яценюк у програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”. 

Арсеній Яценюк наголосив, що пропозицією до США щодо зобов’язань нерозширення НАТО, зокрема, невступу України в Альянс, Росія хоче по новому поділити світ: “Росія хоче другу «Ялту», розподілити світ”.

“Путін сказав всьому зовнішньому світу: віддайте нам Україну. І зараз він зробив ще й офіційну пропозицію: “Підпишіть угоду, що ви нам віддаєте Україну”, – сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що сама наявність цього документа від РФ “дає чітке свідчення, що США сказали росіянам: Україна і НАТО самі визначаться, коли Україна стане членом НАТО”: “Саме наявність цього документа означає, що нічого Росія з американцями не домовилася. Якщо би домовилася, їм би не треба було цього документа”.

Цей документ від РФ, підкреслив Арсеній Яценюк, свідчить, що Росія вважає реальною небезпекою те, що настане час, і Україна таки стане членом НАТО”.

“Тобто, це означає, що наші перспективи щодо членства в Альянсі – реальні”, – додав він.

“Я переконаний, що США ніколи не підпишуть цей документ, НАТО ніколи не підпише цей документ. Що Росія все одно залишиться в ізоляції і нового поділу світу не буде”, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар