Арсеній Яценюк: Пройдемо зиму, але не завдяки Зеленському

Чи пройдемо ми зиму? Чи є у нас такий шанс? Так, є. Але не завдяки Зеленському, владі, уряду. Сподіватися можемо виключно на Бога і погоду. Про це заявив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі Савіка Шустера на телеканалі “Україна 24”.

На його думку, населення не буде відключено від теплопостачання, газопостачання і електроенергії. “Але буде відключена вся промисловість — це називається надзвичайний план подій, коли відключають промисловість для того, щоб залишити споживання в населення”.

“Що далі? Якщо відключається промисловість, люди втрачають роботу, зарплату. Якщо люди втрачають зарплату, держава втрачає податки. Далі падає економіка. А сьогодні і так економіка в країні падаюча. Другий квартал поспіль ВВП України йде вниз”, — зазначив Арсеній Яценюк.

На його думку, цієї ситуації можна було запобігти. “Не просто можна було – це взагалі персональне завдання Зеленського і всієї його влади”.

Через незакуплений заздалегідь газ з кишень громадян витягнули близько 5 мільярдів доларів. Це зарплата, яку вам не доплатили. Це озброєння, яке не докупили. Це податки, які не дійшли. І сьогодні ми знаходимося на межі енергетичного колапсу“, — заявив він.

“”Ціна на газ буде суттєво зростати” — єдина правда, яка є від влади. Це вчора голова правління НАК “Нафтогаз” в прямому ефірі на всю країну заявив”.

“Чи є сьогодні можливість вийти з цієї ситуації? Звичайно, є. Тільки як в неї можна було так зайти бездарно?”, — зазначив політик.

Реклама

Залишити коментар