У Сенаті США закликали надати Україні летальну зброю та «притягти Путіна до відповідальності за зухвалість»

Група із 10 сенаторів від Республіканської та Демократичної партій подали проєкт резолюції «на підтримку незалежної та демократичної України».

Як повідомляє Голос Америки, документ підтверджує непохитну підтримку США та НАТО відновленню територіальної цілісності України шляхом надання політичної, дипломатичної підтримки, а також додаткових поставок летальної та нелетальної оборонної допомоги.

Проект також закликає Росію виконувати Мінські домовленості від 2014 та 2015 років.

«Ця резолюція — більше ніж сигнал про підтримку партнерів — це жорстка відсіч войовничим намірам Путіна та попередження, що ми спостерігаємо», — написала у Twitter співавторка резолюції, сенаторка-демократка Джин Шагін.

Шагін, яка входить до групи підтримки України в Сенаті та є членом комітетів Сенату із збройних сил та міжнародних відносин, наголосила, що незважаючи на розбіжності між партіями, вони єдині у своїй підтримці України.

«Тепер, коли Росія розмістила понад 100 000 військових на кордоні України, що становить загрозу їхній свободі та територіальному суверенітету, ми повинні робити все можливе на підтримку України», — додав сенатор-республіканець Роб Портман, який також входить до групи підтримки України в Сенаті.

Проєкт резолюції закликає адміністрацію США «надати летальну допомогу Збройним силам України, підтвердити відданість європейським союзникам та притягти Путіна до відповідальності за зухвалість», заявив сенатор Джон Корнін.

Він наголосив: «Сполучені Штати не можуть ігнорувати ці спроби Путіна вкрасти суверенітет у народу України».

Реклама

Залишити коментар