Окупанти стягують на Донбас танки, міномети й артилерійські установки та облаштовують нові вогневі позиції, – розвідка

У п’ятницю, 17 грудня, Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські окупаційні війська на Донбасі посилюють свої позиції

Про це йдеться на сторінці ГУР Міноборони у Facebook.

“Командування ЗС РФ підвищує рівень готовності до застосування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, противник розміщує додаткові засоби вогневого ураження (танки, міномети, 122-мм гаубиці та самохідні артилерійські установки) з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння”, – йдеться у повідомленні.

Окрім розміщення техніки, окупанти займаються обладнанням нових основних та запасних вогневих позицій. Також збройні сили РФ підготовляють склади для зберігання танкових і артилерійських боєприпасів у тих населених пунктах, які наближені до лінії зіткнення. 

“Водночас у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів постійно проводяться уточнення цілей артилерійськими та мінометними розрахунками для ураження об’єктів на позиціях Об’єднаних сил”, – повідомляє українська розвідка.

У Міноборони також зазначають, що командування російських військ комплектує артилерійські та мінометні підрозділи найманцями з Росії, адже серед місцевого населення тимчасово окупованих Луганської та Донецької областей недостатньо підготовлених кадрів.

Реклама

Залишити коментар