У РФ українського журналіста звинуватили в екстремізмі: з’явилася відповідь МЗС України

Українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві, Романа Цимбалюка у РФ звинувачують у екстремізмі.

«Російська влада настільки нетерпима до прояву будь-якої альтернативної думки, крім її власних наративів, що найчастіше виходить за рамки здорового глузду… Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк опинився в цій самій Росії поза законом. Як водиться, звинуватили у екстремізмі», – написав Полозов.

Він додав, що на українця збираються заводити кілька адміністративних справ щодо «порушення ненависті або ворожнечі».

«Додатковою ознакою узгодженої атаки на Романа є слив через пропагандистські смітники різної нібито дискредитуючої інформації, наприклад, абсурдних звинувачень у шпигунській діяльності. Як би там не було, з боку влади РФ чинять тиск на іноземного журналіста, фактично з позбавленням його права на свободу вираження поглядів та здійснення професійної діяльності», – підкреслив адвокат.

У МЗС України відреагували на звинувачення з боку Росії на адресу українського журналіста Цимбалюка.

«Російська влада продовжує випалювати медійне середовище в Росії, тавруючи невигідних їй журналістів та ЗМІ «екстремістами» та «іноземними агентами». МЗС та посольство у Москві на зв’язку з Романом Цимбалюком. Як український громадянин він користуватиметься нашою повною підтримкою», – написав у Twitter спікер МЗС Олег Ніколенко у середу, 15 грудня.

Сам Цимбалюк у Facebook висловив упевненість, що з таким адвокатом як Полозов «всіх порве». За словами журналіста, гроші, отримані за рішенням ЄСПЛ, він направить на підтримку дітей заарештованих кримських татар.

Роман Цимбалюк – український журналіст, власний кореспондент агентства УНІАН у РФ. Він єдиний український кореспондент, акредитований у Росії. Цимбалюк займає жорстку проукраїнську позицію, ставить уїдливі запитання російським політикам, включаючи президента РФ Володимира Путіна, та робить сміливі заяви на підтримку України на популярних російських ток-шоу. Живе у Москві.

Реклама

Залишити коментар