Завод “Антонов” побудує для національної авіакомпанії UNA п’ять пасажирських літаків

У вівторок, 14 грудня, Міністерство інфраструктури України та державний концерн “Укроборонпром” підписали меморандум, згідно з яким державне підприємство “Антонов” побудує п’ять пасажирських літаків для “Українських національних авіаліній”.

Про це передає Укрінформ.

Генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв зазначив, що відповідно до меморандуму “Антонов” упродовж трьох років побудує п’ять пасажирських літаків Ан-158 на 99 місць. Перший літак планують збудувати за рік.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що безпосередні контракти із ДП “Антонов” підпишуть до кінця другого кварталу 2022 року.

“Коли ми планували українського національного перевізника – це для стимулювання нашої авіагалузі. Україна одна з небагатьох країн, яка вміє будувати літаки, має технології, виробництво, людей. Не вистачало лише державних замовлень. І зараз ми починаємо це робити для цивільної авіації”, – сказав Кубраков.

Очільник відомства додав, що пасажирські літаки, збудовані в Україні, будуть використовувати на регіональних рейсах всередині країни та на міжнародних рейсах на короткі відстані.

Реклама

Залишити коментар