«єПідтримка»: пенсіонери зможуть витратити тисячу на ліки

Громадяни України старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Твіттері.

“Програма «єПідтримка» розширюватиметься, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців. Громадяни у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Умова: повна вакцинація проти COVID-19. Урядовці отримали необхідні доручення”, – зазначив Президент.

Пізніше Зеленський проінформував, що «єПідтримка» включатиме також і купівлю книжок. За його словами, це – великий плюс для вітчизняного книговидавництва та книжкових крамниць і додає програмі аудиторію – людей середнього і старшого віку. 

Він також нагадав, що раніше вже було ухвалено рішення про виділення кожному вакцинованому громадянинові 1 тис. грн у тих галузях, які постраждали від пандемії найбільше, наприклад, у креативному секторі – на театри, музеї, кіно, та в транспортній сфері – на авіацію та залізницю.

Водночас Президент запевнив, що фінансування програми буде достатнім.

“Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних «ванг» і «нострадамусів»: «єПідтримка» буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею”, – заявив глава держави.

Реклама

Залишити коментар