Яценюк: Не вірю в демократичну Росію. Порочне коло змінить членство України в ЄС і НАТО

Для того, щоби політика Росії щодо України змінилися і припинилися намагання відновити Радянський Союз, треба зробити те, що зробили країни Балтії — стати членами ЄС і НАТО. Тому це і є історична місія України, — підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Реальна політика” на телеканалі “Україна 24”.

“На жаль, я не вірю в демократичну Росію. Їхні наміри були, є і будуть однакові. Чи це Путін, чи це буде інша людина. Чи це одні феесбешники, чи прийдуть інші феесбешники – російська політика по відношенню до України не зміниться”, —сказав він.

Для того, щоби ця політика змінилася, наголосив Арсеній Яценюк, “треба перервати це порочне коло і один раз і назавжди зробити те, що зробили країни Балтії.

“Як тільки вони стали членами Європейського Союзу і НАТО – крапка, все, історія про відновлення Радянського Союзу завершилася. Тому як тільки Україна стане членом Європейського Союзу і НАТО, ми зразу тоді попадаємо під статтю 5 Вашингтонської угоди, де іноземні війська наших партнерів по НАТО будуть захищати Україну. Тому це і є історична місія України”.

Реклама

Залишити коментар