Гроші будуть у додатку: як отримати 1000 гривень за вакцинацію

З 19 грудня повністю вакциновані українці зможуть отримати 1 тисячу гривень в межах програми “єПідтримка”. Гроші можна буде отримати через додаток “Дія”. Про це повідомляє ТСН.

Програма стартує з 19 грудня та триватиме впродовж усього 2022 року. Обіцяну 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19 можна буде отримати через додаток “Дія” та використати на послуги з встановленого переліку. При цьому йдеться про заохочення лише тих українців, які щеплені 2-ма дозами, тобто пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Грошове заохочення за вакцинацію можна буде отримати з 19 грудня цього року та впродовж усього 2022 року. Оскільки кошти надійдуть у додаток “Дія”, спочатку потрібно згенерувати сертифікат про вакцинацію.

Міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що програма спрямована насамперед на сферу послуг, креативну економіку, транспортну галузь. Загалом це майже шість тисяч підприємств.

В контексті реалізації програми з виплат повністю вакцинованим громадянам акцентую увагу ще й на її економічних аспектах. Адже такі заходи – це не лише стимулювання до щеплень, а й підтримка тих галузей економіки, що найбільше постраждали внаслідок пандемії“, — зазначила вона.

Витратити нараховану 1000 гривень можна буде на такі послуги:

  • залізничні та авіаквитки на внутрішні рейси;
  • абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів;
  • відвідини кінотеатрів, театрів, музеїв, виставкових центрів.
Реклама

Залишити коментар