Зеленський та Байден проведуть телефонну розмову після переговорів президента США з Путіним — ОПУ

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден проведуть телефонну розмову після переговорів американського лідера з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це йшлося під час спілкування українського президента з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

«Було домовлено провести телефонну розмову Володимира Зеленського та Джозефа Байдена після переговорів між президентами Сполучених Штатів і Росії», — зазначили в Офісі президента.

Зеленський під час спілкування з Блінкеном скоординував позиції з ключових питань, а також подякував США за потужну підтримку на фоні стягування російських військ до українських кордонів.

Сторони окремо торкнулися питання щодо важливості посилення безпеки взаємодії, що сприяло б стримуванню агресивної поведінки з боку РФ щодо України.

Переговори Джо Байдена та Володимира Путіна відбудуться 7 грудня о 17:00 за київським часом.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив: «Ніякого прямого ефіру не буде, перші кадри спілкування ми покажемо».

Байден сказав, що складає «найбільш всеосяжний і значний набір ініціатив, щоб пану Путіну було дуже важко зробити те, що, як побоюються люди, він може зробити». За його словами, він розраховує на «тривалу розмову» з Путіним.

Як повідомили в Білому Домі, під час відеодзвінка Байден підкреслить занепокоєння США військовими діями Росії на кордоні з Україною та підтвердить підтримку Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України.

Реклама

Залишити коментар