Канада відмовилася надіслати в Україну додаткових військових інструкторів

Канада відмовилася на пропозицію Міністерства оборони України надати Києву додаткових військових інструкторів на тлі зростання кількості російських військ біля кордону.

Про це виданню The Globe and Mail розповів начальник штабу сухопутних військ Канади Уейн Ейр, цитує «Укрінформ».

Посадовець нагадав, що в Україні вже є контингент канадських військових, серед яких й інструктори. 

«Але ми повинні бути дуже обережними з балансом між стримуванням та ескалацією, а також зі сприйняттям іншої сторони. От куди дипломатія має вести», — сказав Ейр.

Він додав, що будь-яка нова військова підтримка може ще більше загострити ситуацію, тому потрібно надавати перевагу дипломатії. Однак, за словами Ейра, до всіх імовірних противників потрібно ставитися серйозно.

Раніше, міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю виданню The Globe and Mail закликав Канаду, США та Велику Британію надати військових інструкторів, які перебуватимуть біля кордону з Росією та меж з окупованими територіями.

Зокрема, він запропонував збільшити кількість канадських військових інструкторів із 50 до 500. Наразі в межах програми Unifier на Львівщині базуються 200 канадських солдатів.

За словами Резнікова, цих людей треба розмістити у тих місцях, де Росія може їх бачити: «Було б добре, якби канадські інструктори були розміщені в Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на Зміїному острові».

Реклама

Залишити коментар