Білорусь вручила військовому аташе України ноту протесту

Міноборони Білорусі вручило військовому аташе України ноту протесту у зв’язку з нібито порушенням держкордону Білорусі. Українська сторона порушення спростовує.

Про ноту повідомили у пресслужбі військового відомства Білорусі.

Зазначається, що 5 грудня в Департамент міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони викликали військового аташе при посольстві України. У Міську кажуть, що зробили це «у зв’язку з порушеннями, що почастішали, українською стороною державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі».

«Військовому аташе було повідомлено, що українська сторона уникає діалогу для розв’язання спірних питань як щодо лінії міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно», — кажуть у білоруському міністерстві.

У Мінську також незадоволені навчаннями України на кордоні. Вбачають у цьому можливу загрозу.

Напередодні білоруські прикордонники звинуватили український військових у тому, що вони під час навчань нібито порушили кордон і залетіли вертольотом на територію країни.

Українські прикордонники це спростовують.

«Під час польотів і виконання завдань екіпажами повітряних суден порушень не було, зокрема не допущено порушення повітряного простору суміжної країни», — йдеться у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар