Путін поскаржився Ердогану на застосування Байрактарів на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін у розмові з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом поскаржився на застосування турецьких бойових безпілотників Байрактар.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

Путін заявив про важливість повного дотримання мінського комплексу заходів 2015 року та інших домовленостей, зокрема у нормандському форматі.

«Президент Росії звернув увагу на те, що Київ продовжує деструктивну лінію, спрямовану на зрив мінських угод. Про це свідчить провокаційна активність Збройних сил України в зоні конфлікту, включно із застосуванням ударних безпілотних апаратів Байрактар», — йдеться у повідомленні.

26 жовтня Україна вперше застосувала на Донбасі ударні безпілотники Bayraktar TB2, які раніше закупили у Туреччини. Безпілотник ударив по батареї російських бойовиків, яка обстріляла село Гранітне та зруйнувала будинки мирних жителів. Через обстріл з боку найманців РФ загинув один український військовий.

У МЗС Німеччини та Франції заявили про стурбованість у зв’язку з ескалацією конфлікту на Донбасі та застосуванням безпілотника Bayraktar українською армією.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник зазначив, що українська армія може застосовувати озброєння, «якщо її територію день і ніч обстрілюють важким російським озброєнням та гинуть мирні жителі та солдати».
Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна нічого не порушила і дотримувалася необхідних комунікацій, щоб застосувати право на самозахист.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна захищає свою територію та суверенітет.

Реклама

Залишити коментар